Lattenbodems

Lattenbodems


De Bekamatic lattenbodem geeft het lichaam een optimale ondersteuning. De 42 beukenhouten latten (van 25 mm) zijn per drie gemonteerd voor een goede drukverdeling en verluchting. Door hun veerkracht volgen ze perfect de vorm van jouw lichaam en staan ze garant voor een groot dragend oppervlak.


De lathouders uit SBS (thermoplast), een flexibele en duurzame kunststof, vormen de basis van de ophanging. De rubberen lathouders lopen soepel in elkaar over waardoor er bij een tweepersoonsbed geen harde middenzone is. Het systeem staat garant voor een comfortabele bewegingsvrijheid aan elke kant van het bed.


De bodem is voorzien van een extra soepele schouderzone.. Zo kan jouw schouder - één van de breedste punten van het lichaam - altijd comfortabel wegzinken in de matras. De middenzone is voorzien van regelschuivers. Deze drukverdelers kunnen soepeler of steviger ingesteld worden naargelang jouw eisen op gebied van ligcomfort.

Bekaluxe

A Soepele schouderzone

B Extra middenversterking

C Lathouders

D Latten

E Poten

F Matrasbeugel

G Afstandsbediening


De Bekaluxe lattenbodem beschikt over bijzondere eigenschappen die je een hoogwaardig comfort garanderen. Deze bodem heeft 42 latten (van 25 mm) per ligvlak met een uniek ophangingssysteem. De gelijkmatige drukverdeling over het gehele ligvlak zorgt voor een goede uitlijning van de ruggengraat, spieren en gewrichten.


De gelaagde beukenhouten latten zijn per drie gemonteerd voor een duurzame veerkracht. Deze flexibele latten volgen perfect de vorm van jouw lichaam en staan garant voor een groot dragend oppervlak. De bodem komt helemaal tot zijn recht in combinatie met de Beka® matrassen.


De Bekaluxe zorgt voor een maximale ventilatie. Elke middenste lat staat iets hoger dan de aangrenzende latten. Wanneer het slaapsysteem niet belast wordt, wordt de matras lichtjes opgetild en aan de onderzijde goed verlucht.


De latten hebben een verende ophanging door de extra flexibele lathouders. Deze lathouders zijn vervaardigd uit de duurzame kunststof TPE-E (Hytrel®) en garanderen een optimale flexibiliteit en blijvende veerkracht. Ze reageren door hun driedimensionale veerkracht op iedere drukverandering. En vangen zo jouw lichaamscontouren en -bewegingen perfect op.


De Bekaluxe is uitgerust met overkragende lathouders. Dat betekent dat de latten tussen de twee bodems soepel in elkaar overlopen, waardoor er in een tweepersoonsbed geen harde middenzone is. Daardoor lig je over de hele breedte even comfortabel. Het systeem staat dan ook garant voor een comfortabele bewegingsvrijheid aan elke kant van het bed.

Modellen Bekaluxe

FIX

Vlakke houten lattenbodem

II PLUS

Houten lattenbodem met manueel verstelbare rugsteun (10 posities) en een manueel verstelbaar relaxsysteem over de volledige lengte van het ligvlak.

III PLUS

Houten lattenbodem met een elektrisch verstelbare rug- en kniesteun, een manueel, traploos verstelbare hoofdsteun en een manueel verstelbaar relaxsysteem over de volledige lengte van het ligvlak.

Sensitec

Dimensie 1

Dimensie 2

Dimensie 3

Het unieke ophangingssysteem staat garant voor een driedimensionale veerkracht. Dankzij de gepatenteerde vleugelconstructie past de lattenbodem zich voortdurend aan elke beweging aan zodat je altijd de juiste ondersteuning krijgt.


Bovendien is deze bodem voorzien van een soepele schoudercomfortzone voor ergonomisch comfort. Dankzij de overkragende rotules is er geen harde middenzone in een tweepersoonsbed.


DRIEDIMENSIONALE VEERKRACHT


Dimensie 1:

In de hoogte: de gepatenteerde vleugelconstructie zorgt voor progressieve tegendruk.


Dimensie 2:

In de lengte: de vleugelconstructie zorgt automatisch voor een zone-opbouw in functie van het lichaamsgewicht.


Dimensie 3:

In de breedte: de vorm van de vleugelophanging en de extra versterkte latten garanderen een gelijkmatig ligcomfort.


De Sensitec lattenbodem is beschikbaar in verschillende modellen: van een vlakke tot een volledig elektrisch verstelbare uitvoering.


Alle Sensipur® bodems zijn, in relaxuitvoering, uitgerust met een speciale slaapcorrectie: door de bodem aan het voeteneinde lichtjes hellend te plaatsen, komen de voeten ter hoogte van het hart te liggen, waardoor het bloed beter naar het hart terugvloeit. Een echte aanrader bijvoorbeeld voor mensen die problemen hebben met de bloedcirculatie en ’s avonds last hebben van ‘zware benen’.

WinX Lattenbodems


Voor een nog beter slaapcomfort zijn alle bodems van Lattoflex beschikbaar in verschillende uitvoeringen, van vlak tot volledig elektrisch verstelbaar. De geavanceerde bodem Winx® X5 bestaat in zes verschillende uitvoeringen en garandeert u een gezonde nachtrus

t.

De Winx® bodem van Lattoflex maakt gebruik van honderden uiterst flexibele steunpunten die uw lichaam tijdens alle fasen van de slaap in de juiste anatomische ligpositie houden.


De Winx® vleugels op het ligvlak kunnen zich in 3 dimensies perfect aanpassen aan uw lichaam en garanderen u zo een gezonde nachtrust op een duurzaam slaapsysteem.


Afmetingen:

Breedtes 1 persoon: 70/80/90/100/120 cm

Breedtes 2 personen: 140/150/160/180/200 cm

Lengtes: 190/200/210/220 cm

Buitenmaten mogelijk


Perfecte drukverdelingvan het lichaam


De Winx-vleugels in POM (polyoxymethyleen) zitten vast op stevige glasvezellatten, die op hun beurt gemonteerd zijn in lathouders.


Deze kunststof lathouders - gemaakt in het duurzame thermoplastisch elastomeer Hytrel - kunnen veren en balanceren en vormen de basis van de bodem. Dit zijn als het ware de schokdempers van het verende oppervlak.


Dankzij de Winx-oppervlaktestructuur kan de lucht overal vrij circuleren. Samen met de matras, zorgt de actieve Winx-bodem voor een perfecte drukverdeling van het lichaam.


Automatische aanpassing aan uw slaappositie en lichaamsbouw


Er zijn slaapsystemen die u eerst moet afstemmen aan uw slaappositie en lichaamsgewicht. Niet zo bij Lattoflex! De Winx® vleugels zijn bijzonder beweeglijk en zweven als het ware boven het onderstel van de latten.


Welke slaappositie u ook aanneemt en hoe uw lichaamsbouw ook is: ze passen zich individueel aan uw lichaam en slaaphouding aan. U hoeft niets in te stellen, alles gebeurt volledig automatisch. Uw rug ligt dus altijd in de ideale slaappositie.


Ook perfect aan de rand


Een uniek voordeel van de Winx® bodem is dat u overal in uw bed van een perfecte ondersteuning geniet, ook als u helemaal aan de rand ligt.


Neem de proef op de som en test een Winx® slaapsysteem uit bij een Lattoflex verdeler. Laat uw rug het Lattoflex Effect ontdekken

Modellen Winx X5

FIX

De Winx® X5 FIX garandeert u een juiste lighouding dankzij de unieke Winx®-oppervlaktestructuur. De uiterst flexibele Winx® vleugels zitten op glasvezellatten en garanderen een perfecte drukverdeling van het lichaam voor uren ongestoord slaapplezier.

LECTOMAT RT

De Winx® X5 Lectomat R garandeert u een juiste lighouding dankzij de unieke Winx®-oppervlaktestructuur. De uiterst flexibele Winx® vleugels zitten op glasvezellatten en garanderen een perfecte drukverdeling van het lichaam voor uren ongestoord slaapplezier.Voor nog meer slaapcomfort zijn hoofd, rug en relaxsysteem manueel verstelbaar.

STANDAARD

De Winx® X5 Standaard R garandeert u een juiste lighouding dankzij de unieke Winx®-oppervlaktestructuur. De uiterst flexibele Winx® vleugels zitten op glasvezellatten en garanderen een perfecte drukverdeling van het lichaam voor uren ongestoord slaapplezier. Het integrale relaxsysteem vergemakkelijkt de bloedsomloop en laat de spieren beter ontspannen.

SERVOMAT R2

De Winx® X5 Servomat R2 garandeert u een juiste lighouding dankzij de unieke Winx®-oppervlaktestructuur. De uiterst flexibele Winx® vleugels zitten op glasvezellatten en garanderen een perfecte drukverdeling van het lichaam voor uren ongestoord slaapplezier. Het integrale relaxsysteem vergemakkelijkt de bloedsomloop en laat de spieren beter ontspannen.

SERVOMAT R3

De Winx® X5 Servomat R3 garandeert u een juiste lighouding dankzij de unieke Winx®-oppervlaktestructuur. De uiterst flexibele Winx® vleugels zitten op glasvezellatten en garanderen een perfecte drukverdeling van het lichaam voor uren ongestoord slaapplezier. Het integrale relaxsysteem vergemakkelijkt de bloedsomloop en laat de spieren beter ontspannen.

SERVOMAT R4

De Winx® X5 Lectomat R garandeert u een juiste lighouding dankzij de unieke Winx®-oppervlaktestructuur. De uiterst flexibele Winx® vleugels zitten op glasvezellatten en garanderen een perfecte drukverdeling van het lichaam voor uren ongestoord slaapplezier.Voor nog meer slaapcomfort zijn hoofd, rug en relaxsysteem manueel verstelbaar.

SL2 Lattenbodems


De SL2 biedt u het beste ligcomfort dankzij de verschillende comfortzones die uw lichaam gelijkmatig ondersteunen.


De soepele regelbare lathouders zijn ware schokdempers van dit verende ligoppervlak.


Het exclusieve relaxsysteem brengt uw voeten op harthoogte en vergemakkelijkt zo de bloedsomloop voor nog beter ontspannen spieren.


Afmetingen:

Breedtes 1 persoon: 70/80/90/100/120 cm

Breedtes 2 personen: 140/150/160/180/200 cm

Lengtes: 190/200/210/220 cm

Buitenmaten mogelijk

Modellen SL2

FIX

De SL2 lattenbodem biedt u het beste ligcomfort dankzij de verschillende comfortzones die uw lichaam gelijkmatig ondersteunen. De soepele regelbare lathouders zijn ware schokdempers van dit verende ligoppervlak. Het exclusieve relaxsysteem brengt uw voeten op harthoogte en vergemakkelijkt zo de bloedsomloop voor nog beter ontspannen spieren.

STANDAARD R

De SL2 lattenbodem biedt u het beste ligcomfort dankzij de verschillende comfortzones die uw lichaam gelijkmatig ondersteunen. De soepele regelbare lathouders zijn ware schokdempers van dit verende ligoppervlak. Het exclusieve relaxsysteem brengt uw voeten op harthoogte en vergemakkelijkt zo de bloedsomloop voor nog beter ontspannen spieren

LECTOMAT R

De SL2 lattenbodem biedt u het beste ligcomfort dankzij de verschillende comfortzones die uw lichaam gelijkmatig ondersteunen. De soepele regelbare lathouders zijn ware schokdempers van dit verende ligoppervlak. Het exclusieve relaxsysteem brengt uw voeten op harthoogte en vergemakkelijkt zo de bloedsomloop voor nog beter ontspannen spieren.

SERVOMAT R2

De SL2 lattenbodem biedt u het beste ligcomfort dankzij de verschillende comfortzones die uw lichaam gelijkmatig ondersteunen.


De soepele regelbare lathouders zijn ware schokdempers van dit verende ligoppervlak. Het exclusieve relaxsysteem brengt uw voeten op harthoogte en vergemakkelijkt zo de bloedsomloop voor nog beter ontspannen spieren.

SERVOMAT R3

De SL2 lattenbodem biedt u het beste ligcomfort dankzij de verschillende comfortzones die uw lichaam gelijkmatig ondersteunen. De soepele regelbare lathouders zijn ware schokdempers van dit verende ligoppervlak. Het exclusieve relaxsysteem brengt uw voeten op harthoogte en vergemakkelijkt zo de bloedsomloop voor nog beter ontspannen spieren.

SERVOMAT R4

De SL2 lattenbodem biedt u het beste ligcomfort dankzij de verschillende comfortzones die uw lichaam gelijkmatig ondersteunen. De soepele regelbare lathouders zijn ware schokdempers van dit verende ligoppervlak. Het exclusieve relaxsysteem brengt uw voeten op harthoogte en vergemakkelijkt zo de bloedsomloop voor nog beter ontspannen spieren.

SL1 Lattenbodems


Het ligoppervlak van de SL1 zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning.


De soepelere schouderzone maakt van de SL1 een eenvoudige lattenbodem die u een comfortabele nachtrust garandeert.


Afmetingen:

Breedtes 1 persoon: 80/90 cm

Breedtes 2 personen: 140/160/180 cm

Lengtes: 190/200 cm

Geen buitenmaten mogelijk

SL1

Het ligoppervlak van de SL1 zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning.


De soepelere schouderzone maakt van de SL1 een eenvoudige lattenbodem die u een comfortabele nachtrust garandeert.