Slaapcomfort

Het geheim van goed slapen?


Bent u van plan om een nieuw bed te kopen? Op zoek naar een nieuwe matras? Gouden tip: neem uw tijd! Want het is een belangrijke keuze die u voor vele jaren maakt. Maak geen compromissen en denk aan het welzijn van uw rug.

Huis Scheers zal u met genoegen zijn kennis hierover met u delen.


Een hard bed kan zelfs rugklachten veroorzaken...

Vroeger sliepen de meeste mensen op doorgezakte matrassen en spiraalbodems. Bij rugklachten adviseerde men meestal een hard slaapsysteem.


Vandaag denken nog steeds heel wat mensen dat hard slapen de beste keuze is voor de rug. Helaas, dat klopt niet. Een hard bed kan zelfs rugklachten veroorzaken in plaats van ze te verhelpen of te voorkomen!


Tijdens onze slaap ontspannen de spieren. Als u dan op een te hard bed ligt, neemt uw wervelkolom door die dalende spierspanning een onnatuurlijke houding aan. Dat creëert een spanning op de weke delen van de wervelkolom, bijvoorbeeld de tussenwervelschijven. Gevolg: u krijgt niet genoeg diepe slaap. En ’s ochtends hebt u last van lage rugpijn, een stijve nek en pijnlijke schouders.


De hardheid van een slaapsysteem is zeer subjectief. Wat de een hard vindt, is voor een ander dan weer niet hard. Vraag advies aan bij Huis Scheers. Zo maakt u zeker de juiste keuze.


7 tips voor uw rug overdag


• Draag goede schoenen, liefst met een zool die de schokken opvangt.


• Sta niet te lang in dezelfde houding.


• Vermijd zachte stoelen, kuipstoelen, diepe stoelen, te hoge of te lage stoelen.


• Vermijd om voorover te buigen met een bolle rug.


• Ga door de knieën als u iets wilt optillen.


• Beweeg veel. Kies een sport die niet te belastend is voor de rug. Zwemmen is ideaal.


• Kies een stofzuiger met een lange buis, zodat u niet hoeft te buigen.